Efter hjemkomsten

 

At forstå, at jeg er kommet hjem til omgivelser og systemer, jeg har været vant til i mange år, er svært. Det er dagen efter hjemkomsten, og jeg har stadig ikke forstået, at jeg er hjemme, og at jeg ikke skal på børnehjemmet mere. At forstå, at jeg har min familie og mine venner og veninder lige ved hånden igen, og at jeg kan se dem igen, er svært. Det er stadig ikke gået op for mig, at jeg er hjemme. Jeg ved ikke om min hjerne er gået i forsvar, fordi det er et kulturchok at komme hjem igen. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tænke omkring at være hjemme – endnu. Jeg ved ikke, hvilke følelser der rør sig i mig. Det er svært at beskrive. Det er nok en blanding af alt for mange følelser og chok. Jeg er meget træt hele tiden, og jeg føler, at jeg bare kunne sove hele tiden. Det tyder også på, at min krop og hjerne bearbejder en masse nye indtryk.
Men jeg har været EKSTREMT glad for min oplevelse. Jeg vil så gerne tilbage – allerede nu. Jeg er super glad for, at jeg valgte at tage springet og flytte til Uganda i seks måneder. Det har været sund for mig. Jeg håber på, at det er noget der kan lade sig gøre, for jeg har fundet de skønneste og mest kærlige mennesker i Uganda. Jeg har lært rigtig meget om andre mennesker, andre kulture og ikke mindst om mig selv. Jeg har ligeledes lært meget fagligt, selvom det kan være svært at sætte ord på. Det har samtidig været svært for mig at se, hvordan jeg har lært noget fagligt, men når jeg er omkring børn, så kan jeg mærke, at jeg har lært en del.
Jeg syntes, det har været rart, at uanset hvad, så har vi altid kunnet få fat i Kim og Peter. Vi har også haft kontakt til en der hedder Anja, en dansk kvinde, der bor i Uganda. De har altid været til at få fat på, og de har altid hjulpet og givet gode råd. Man kan godt føle sig lidt alene, hvis der sker noget, men så var det rart at have dem ved hånden, så man kunne blive støttet.
Mit afrikanske eventyr er slut for denne gang, men ikke for evigt. Det har været min drøm i mange år at komme til Afrika, og nu har jeg været der. Det er et imponerende kontinent, og Uganda er et dejligt land med en sød, rar og flink befolkning – for det meste.